طرز تهیه خیارشور خوشمزه به 3 روش مختلف
طرز تهیه خیارشور خوشمزه به 3 روش مختلف
خیار شور
در این مطلب 3 روش برای تهیه خیارشور را به شما آموزش می دهیم که با توجه به شرایطتان میتوانید یکی از این روش ها را به کار ببرید.
روش اول: طرز تهیه خیار شور یک روزه
اگر می خواهید خیار شور را سریع مصرف کنید این روش را پیشنهاد میکنیم:
مواد لازم
- خیار تازه: ۲ کیلو
- ترخون: ۴ الی ۵ ساقه
- سیر : ۵ حبه
- آب جوشیده خنک: به مقدار لازم
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
- سرکه : نصف لیوان
طرز تهیه خیارشور یک روزه
خیار را کاملا شسته و داخل شیشه های بزرگ می ریزیم.
سپس چند ساقه ترخون و ۳ حبه سیر را در شیشه می ریزیم و بعد آب جوشیده خنک را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به میزان دلخواه و نصف لیوان سرکه، بر روی خیارهای داخل شیشه می ریزیم.
آنگاه درب شیشه را محکم می بندیم.
سپس یک قابلمه برداشته و شیشه را در وسط آن قرار می دهیم و تا کمر قابمله را پر از آب می کنیم،و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید.
توجه کنید پس از به جوش آمدن آب،به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت باشد و بجوشد.
سپس شیشه را از قابلمه خارج کرده و می گذاریم تا خنک شود.
وقتی کاملا سرد شد آن را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال می گذاریم تا قابل مصرف شود.
توجه:
این شبیه همان خیارشور های شرکتی و با همان طعم و مزه می شود و مهم تر از همه اینکه بدون مواد نگهدارنده و خیلی تازه می باشد.
روش دوم: طرز تهیه خیار شور معمولی با نمک و سرکه
در این روش ممکن است خیار شورها بعد از چند هفته نرم شوند پس اگر تا چند هفته خیار شور را مصرف میکنید از این روش استفاده کنید:
مواد لازم:
- خیار قلمی: ۲ کیلو
- نمک: ۱ لیوان
- برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
- فلفل سبز تند: ۵ عدد
- ترخون: ۳۰۰ گرم
- شوید: ۲۰۰گرم
- سیر: ۱ بوته
- تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
- آب و سرکه: مقدار لازم
طرز تهیه خیارشور معمولی :
خیارها و سبزی ها را با آب سرد بشوئید و خوب خشک کنید تا کپک نزنند.
در ظرفی آب ، سرکه و نمک را به جوش اورید ( مقدار سرکه نصف آب است ) سپس از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود.
درون شیشه ای تمیز مخلوطی از برگ کرفس خرد شده ، شوید ، فلفل سبز ، سیر ، تخم گشنیز و ترخون بهمراه خیارها بریزید سپس محلول اب و سرکه را روی مواد بریزید تا کاملا سطح خیارها با ان پوشیده شود سپس در شیشه را محکم ببندید و در دمای محیط به مدت ۱ هفته قرار دهید ، پس از این مدت خیارشورهای اماده شده را درون یخچال بگذارید.
نکات مهم :
- برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بماند در این یک هفته ان را در محیطی که سایه دارد قرار دهید و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور ان را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید میتابد قرار دهید.
- دمای آب و سرکه ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید
- مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک مناسب میباشد ، برای ترد شدن خیار شور میتوانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیار شور استفاده کنید.
روش سوم: طرز تهیه خیار شور بدون سرکه با سنگ نمک و زاج ترشی
اگر میخواهید خیار شور را برای مدت زیادی نگه دارید این روش بهترین گزینه است:
مواد لازم:
- خیار ریز قلمی : ۲ کیلو
- برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
- شوید : ۲۰۰ گرم
- ترخون: یک کیلو
- سنگ نمک: به میزان لازم
- سیر: ۴ حبه بزرگ
- فلفل سبز تند: ۴ عدد
- زاج سفید: یک تکه کوچک (به بزرگی نخود )
طرز تهیه:
سبزی ها و خیار ها رو شسته و بگذارید خوب خشک شوند ( دقت کنید که اگر خوب خشک نشوند خیار شور شما کپک خواهد زد)
آب و نمک را بگذارید تا بجوشد ( تقریبا به ازای هر ۱۵ لیوان آب یک لیوان سنگ نمک خرد شده به کار میرود ) در انتها زاج سفید را هم اضافه کنید و وقتی حل شد از روی گاز بردارید.
خیار و سبزیها را لایه لایه داخل ظرف ترشی ریخته و سیر و فلفل را هم لابه لای آنها قرار دهید
آب و نمک را روی مواد بریزید تا جائی که ظرف پر شود.
بعد درب آن را محکم بسته و بگذارید تا آماده شود.
نکات مهم :
- مدت زمان آماده شدن خیار شور بستگی به دمای هوا دارد، هرچه هوا گرمتر باشد زمان هم کمتر خواهد شد.
- دمای آب و سرکه ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید
- میتوانید لابلای مواد ، گوجه های رسیده سفت هم اضافه کنید تا همزمان شوری گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید
نوش جان …
توصیههای لازم برای تهیه خیارشور
از خیارهای ریز استفاده شود، چرا که خیارهای درشت دیرهضم بوده و به دلیل قند بالا نسبت به خیارهای ریز به زمان بیشتری برای تخمیر نیاز دارند.
هر چه غلظت نمک در ابتدا کمتر باشد، انواع بیشتری از باکتریهای طبیعی خیار برای تخمیر فعال میشوند، در نتیجه باعث تولید اسید بیشتر و شور لذیذتر میشوند، اما باید دقت شود نمک از حد معینی کمتر نشود، چرا که موجبات فساد محصول فراهم میشود.
در صورتی که درصد نمک به کار رفته در شور زیاد باشد، آب داخل سلولهای خیار به بیرون کشیده شده و در نهایت محصول چروکیده و توخالی میشود. گاهی نیز به دلیل جمع شدن گاز درون محفظه توخالی، خیارشور باد کرده و شناور میشود.
در صورتی که درصد نمک پایین باشد، محصول لیز، نرم و لزج شده و آب فراوانی را در خود جمع میکند. قابل ذکر است گل خیار بشدت به انواع کپکها آلوده است. اگر بخوبی از خیار جدا نشود، میتواند عامل دیگری برای نرم و لزج شدن خیار باشد.
موارد احتیاط در مصرف خیارشور
این نکته را نباید فراموش کرد کهاین چاشنی لذیذ میتواند در افراد مستعد موجب افزایش فشار خون و همچنین تشدید بیماریهای گوارشی شود. همچنین توصیه میشود هنگام مصرف انواع شورها ابتدا آنها را با کمی آب بشویید تا از مقدار نمکشان کاسته شود.
شرایط نگهداری خیارشور
میکروارگانیسمها تحت هر شرایطی میتوانند در انواع شورها رشد کرده و منجر به مسمومیتهای جزئی در مصرفکننده شوند، لذا بهتر استاین نوع محصولات را در جای تاریک، خنک و یا در سرمای یخچال نگهداری کنید. همچنین توصیه میشود از خرید شورهایی که به شکل فلهای عرضه میشوند و یا شورهایی که آب نمک آنها در شیشه تیره گشته و ذرات کپک روی آنها شناور است خودداری کرده و همواره از محصولات معتبری که دارای بستهبندیهای بهداشتی، تاریخ مصرف و مجوز بهداشت و علامت استاندارد هستند، استفاده کنید.
طرز تهیه خیارشور و اطلاعاتی در مورد خیارشور
منبع هفت گنج و زندگی آنلاین
نوشته اولین بار در پدیدار شد.
طرز تهیه خیارشور خوشمزه به 3 روش مختلف
(image)
خیار شور
در این مطلب 3 روش برای تهیه خیارشور را به شما آموزش می دهیم که با توجه به شرایطتان میتوانید یکی از این روش ها را به کار ببرید.
روش اول: طرز تهیه خیار شور یک روزه
اگر می خواهید خیار شور را سریع مصرف کنید این روش را پیشنهاد میکنیم:
مواد لازم
- خیار تازه: ۲ کیلو
- ترخون: ۴ الی ۵ ساقه
- سیر : ۵ حبه
- آب جوشیده خنک: به مقدار لازم
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
- سرکه : نصف لیوان
طرز تهیه خیارشور یک روزه
خیار را کاملا شسته و داخل شیشه های بزرگ می ریزیم.
سپس چند ساقه ترخون و ۳ حبه سیر را در شیشه می ریزیم و بعد آب جوشیده خنک را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به میزان دلخواه و نصف لیوان سرکه، بر روی خیارهای داخل شیشه می ریزیم.
آنگاه درب شیشه را محکم می بندیم.
سپس یک قابلمه برداشته و شیشه را در وسط آن قرار می دهیم و تا کمر قابمله را پر از آب می کنیم،و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید.
توجه کنید پس از به جوش آمدن آب،به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت باشد و بجوشد.
سپس شیشه را از قابلمه خارج کرده و می گذاریم تا خنک شود.
وقتی کاملا سرد شد آن را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال می گذاریم تا قابل مصرف شود.
توجه:
این شبیه همان خیارشور های شرکتی و با همان طعم و مزه می شود و مهم تر از همه اینکه بدون مواد نگهدارنده و خیلی تازه می باشد.
روش دوم: طرز تهیه خیار شور معمولی با نمک و سرکه
در این روش ممکن است خیار شورها بعد از چند هفته نرم شوند پس اگر تا چند هفته خیار شور را مصرف میکنید از این روش استفاده کنید:
مواد لازم:
- خیار قلمی: ۲ کیلو
- نمک: ۱ لیوان
- برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
- فلفل سبز تند: ۵ عدد
- ترخون: ۳۰۰ گرم
- شوید: ۲۰۰گرم
- سیر: ۱ بوته
- تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
- آب و سرکه: مقدار لازم
طرز تهیه خیارشور معمولی :
خیارها و سبزی ها را با آب سرد بشوئید و خوب خشک کنید تا کپک نزنند.
در ظرفی آب ، سرکه و نمک را به جوش اورید ( مقدار سرکه نصف آب است ) سپس از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود.
درون شیشه ای تمیز مخلوطی از برگ کرفس خرد شده ، شوید ، فلفل سبز ، سیر ، تخم گشنیز و ترخون بهمراه خیارها بریزید سپس محلول اب و سرکه را روی مواد بریزید تا کاملا سطح خیارها با ان پوشیده شود سپس در شیشه را محکم ببندید و در دمای محیط به مدت ۱ هفته قرار دهید ، پس از این مدت خیارشورهای اماده شده را درون یخچال بگذارید.
نکات مهم :
- برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بماند در این یک هفته ان را در محیطی که سایه دارد قرار دهید و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور ان را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید میتابد قرار دهید.
- دمای آب و سرکه ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید
- مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک مناسب میباشد ، برای ترد شدن خیار شور میتوانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیار شور استفاده کنید.
روش سوم: طرز تهیه خیار شور بدون سرکه با سنگ نمک و زاج ترشی
اگر میخواهید خیار شور را برای مدت زیادی نگه دارید این روش بهترین گزینه است:
مواد لازم:
- خیار ریز قلمی : ۲ کیلو
- برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
- شوید : ۲۰۰ گرم
- ترخون: یک کیلو
- سنگ نمک: به میزان لازم
- سیر: ۴ حبه بزرگ
- فلفل سبز تند: ۴ عدد
- زاج سفید: یک تکه کوچک (به بزرگی نخود )
طرز تهیه:
سبزی ها و خیار ها رو شسته و بگذارید خوب خشک شوند ( دقت کنید که اگر خوب خشک نشوند خیار شور شما کپک خواهد زد)
آب و نمک را بگذارید تا بجوشد ( تقریبا به ازای هر ۱۵ لیوان آب یک لیوان سنگ نمک خرد شده به کار میرود ) در انتها زاج سفید را هم اضافه کنید و وقتی حل شد از روی گاز بردارید.
خیار و سبزیها را لایه لایه داخل ظرف ترشی ریخته و سیر و فلفل را هم لابه لای آنها قرار دهید
آب و نمک را روی مواد بریزید تا جائی که ظرف پر شود.
بعد درب آن را محکم بسته و بگذارید تا آماده شود.
نکات مهم :
- مدت زمان آماده شدن خیار شور بستگی به دمای هوا دارد، هرچه هوا گرمتر باشد زمان هم کمتر خواهد شد.
- دمای آب و سرکه ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید
- میتوانید لابلای مواد ، گوجه های رسیده سفت هم اضافه کنید تا همزمان شوری گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید
نوش جان …
توصیههای لازم برای تهیه خیارشور
از خیارهای ریز استفاده شود، چرا که خیارهای درشت دیرهضم بوده و به دلیل قند بالا نسبت به خیارهای ریز به زمان بیشتری برای تخمیر نیاز دارند.
هر چه غلظت نمک در ابتدا کمتر باشد، انواع بیشتری از باکتریهای طبیعی خیار برای تخمیر فعال میشوند، در نتیجه باعث تولید اسید بیشتر و شور لذیذتر میشوند، اما باید دقت شود نمک از حد معینی کمتر نشود، چرا که موجبات فساد محصول فراهم میشود.
در صورتی که درصد نمک به کار رفته در شور زیاد باشد، آب داخل سلولهای خیار به بیرون کشیده شده و در نهایت محصول چروکیده و توخالی میشود. گاهی نیز به دلیل جمع شدن گاز درون محفظه توخالی، خیارشور باد کرده و شناور میشود.
در صورتی که درصد نمک پایین باشد، محصول لیز، نرم و لزج شده و آب فراوانی را در خود جمع میکند. قابل ذکر است گل خیار بشدت به انواع کپکها آلوده است. اگر بخوبی از خیار جدا نشود، میتواند عامل دیگری برای نرم و لزج شدن خیار باشد.
موارد احتیاط در مصرف خیارشور
این نکته را نباید فراموش کرد کهاین چاشنی لذیذ میتواند در افراد مستعد موجب افزایش فشار خون و همچنین تشدید بیماریهای گوارشی شود. همچنین توصیه میشود هنگام مصرف انواع شورها ابتدا آنها را با کمی آب بشویید تا از مقدار نمکشان کاسته شود.
شرایط نگهداری خیارشور
میکروارگانیسمها تحت هر شرایطی میتوانند در انواع شورها رشد کرده و منجر به مسمومیتهای جزئی در مصرفکننده شوند، لذا بهتر استاین نوع محصولات را در جای تاریک، خنک و یا در سرمای یخچال نگهداری کنید. همچنین توصیه میشود از خرید شورهایی که به شکل فلهای عرضه میشوند و یا شورهایی که آب نمک آنها در شیشه تیره گشته و ذرات کپک روی آنها شناور است خودداری کرده و همواره از محصولات معتبری که دارای بستهبندیهای بهداشتی، تاریخ مصرف و مجوز بهداشت و علامت استاندارد هستند، استفاده کنید.
طرز تهیه خیارشور و اطلاعاتی در مورد خیارشور
منبع هفت گنج و زندگی آنلاین
نوشته اولین بار در پدیدار شد.
طرز تهیه خیارشور خوشمزه به 3 روش مختلف